För lärare

Den här sajten har tagits fram av Göteborg Film Festival i samarbete med Generation Pep och är till för att barn skall kunna göra film som innehåller rörelse.

Hej lärare!

Varje år kommer Moviement att ha ett nytt rörelsetema så det går att komma tillbaka till sajten år efter år med samma elevgrupp. Det är helt kostnadsfritt att använda sajten och det är upp till varje deltagare och målsman att bestämma om filmerna skall publiceras online eller inte. Om eleverna blir nöjda med filmen får ni jättegärna lägga upp den på vår hemsida. Eleverna tävlar då om att få visa filmen på Moviements dansfilmsgala våren 2022.

 

Du behöver inte förkunskaper

Sajten är framtagen för att var intuitiv och varken elev eller pedagog behöver några förkunskaper men ni behöver tillgång till iPad och programmet iMovie som finns förinstallerat eller går att ladda ner. I iMovie kan man klippa film, lägga på ljud och text. iMovie är ett intuitivt program och de flesta unga brukar lära sig att klippa fort genom att bara sätta igång och testa. Andra roliga appar att använda är Stop-motion och Garargeband. Våga kasta er ut! Vi rekommenderar att ni använder skolans iPad för att ha kontroll över det filmade materialet.

 

Moviement.se kommer vägleda eleverna genom hela filmprocessen och de kommer att få lära sig mer om dramaturgi, roller inom filmproduktion, hur man skapar en berättelse, bli inspirerade och lära sig mer om olika dansstilar och filmgenres.

 

Proffshjälp?

Är ni intresserade av att använda Moviement men gärna vill ha hjälp utifrån har vi möjlighet att kicka ut en dans/filmpedgog till er. Pedagogerna är tillgängliga i mån av tid. Maila info@goteborgfilmfestival.se

 

Vi hoppas och tror att ni kommer ha en riktigt rolig, kreativ och lärorikstund när ni använder Moviement.