Om Moviement

Moviement är en sajt för alla som gillar film och rörelse. Med Moviement får du allt du behöver för att skapa film utifrån ett rörelsetema tillsammans med dina vänner.

Årets tema är dans. Lär dig om att skapa film med inslag av dans. Låt oss guida dig till allt från att skapa action eller komedifilm till att ge din film liv med danser som till exempel Popping, Locking och Hip hop. Av oss får du tips om både filmskapande och dansteknik.

 

Allt du behöver för att göra en egen film med dina vänner är en smartphone eller surfplatta tillsammans med en videoapp såsom till exempel iMovie. När du känner dig redo, sätt igång och gör en film som är upp till 5 minuter i valfri genre och med de danssteg ni själva väljer! Om du vill kan du också dela din film här på moviement.se och ta del av andras dansfilmer! Ett urval av deltagande filmer på Moviement kommer visas på Moviementgalan under 2022.

 

Moviement är skapat av Göteborg Film Festival Prisma och Generation Pep med stöd av Västra Götalandsregionen. Göteborg Film Festival Prisma är en årlig filmfestival som ger barn och ungdomar bra film från hela världen och verktyg för att själva skapa film. Generation Pep är en organisation som jobbar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv med mycket rörelse.